Come back

|

Dah terlalu lama tak update blog ini. Rasanya dah lebih daripada setahun tak buat kerja macam ini. Menulis dan menulis. Dan bila dah mula menulis, mesti ada kesilapan tatabahasa berlaku. Kalau cikgu BM baca mesti kena jalan itik nie :P

For the first come back entry & quick update or not really quick actually :
  • Now, saya seorang pendidik. Alhamdulillah, sudah setahun berkhidmat.
  • Cuba untuk menulis entry yang lebih kedewasaan. Previous entries seperti kebudak-budakan.
  • My friends mostly already engaged, bride-to-be & mummy-to-be. Yang dah dapat baby pun ramai. Yang paling penting, my best friend forever will be married soon. Happy for her.
  • Giliran saya akan tiba, bila sampai masanya :)
That's all for now. Will be more updates in the future. Insyaallah.

    Miss turns to Mrs

    |

    Lama gler kot aku tak update blog ni. Sebab - MALAS. haha. Blogwalking dah jarang sangat buat. Ketegaran menjadi blogger dulu dah semakin hilang. Lebih suka jadi silent reader je sekarang nie. Sampai blog sendiri pun dah jadi silent juga. Tak tahu lah siapa yang jadi penghasut ni :P

    Bila dah lama tak update, first sekali kena la cuci mata tengok blog orang. Rindu nak buat macam tu. Secara tak sengaja I baru tahu ada rakan blogger yang dah jadi Mrs pun. Wah seronoknya. Dah jadi isteri orang sekarang nie. Jealous pun ada gak. hehe.

    1st - Dia Aina
    Comel la u dear :) Best tak jadi Mrs sekarang nie? haha. Update la gambar banyak lagi ek :p
    2nd -  Ika Radiusite
    Suka tengok baju kimono malam berinai tu. Comel sangat :)

    Ramai member dah kahwin. Yang dah ada anak pun ada. Yang baru bertunang pun ada. Tapi aku, belum tiba masa lagi kot. haha. Dah sampai seru nanti, I nak announce kat the whole world yang I dah tak single lagi. haha.
     
    *Selamat Pengantin Baru for both of u. Semoga bahagia sentiasa bertandang disisi*

     *Me - Bride to be*  ~_^

    Sayang, cinta, sama ke?

    |

    Dulu ada orang pernah tanya aku,
    Apa beza sayang dengan cinta?

    Jawapan paling senang bagi orang yang malas berfikir macam aku nie, aku cakap je
    Ntah, tak tahu. hehe.

    Orang yang tanya aku tu jawap panjang lebar, dia cakap
    Ada beza. Kalau kita sayangkan seseorang tu tak semestinya kita cintakan dia. Tapi kalau kita cintakan dia bermakna kita sayang dan cinta dia. Means, dalam cinta ada sayang tapi dalam sayang tak semestinya ada cinta.

    Macam logik juga apa yang dia cakap. Tetiba aku rasa malu plak sebab jawapan aku keanak-anakan sangat. Kagum pun ada. Aku pun tak terfikir macam tu. Tapi actually aku rasa sayang dengan cinta tu sama je. Tak lari jauh pun maksudnya. Perkataan sinonim sayang kan cinta. Kita manusia je yang suka beza-bezakan, padahal sama je.

    Tapi bila aku dengar hujah dia macam tu, sampai sekarang kalau orang tanya,
    Ada beza ke sayang dengan cinta? 

    Laju je aku jawap,
    Ada beza. Mana sama sayang dengan cinta.
    (teringat apa yang dia cakap. haha.)


    *lain orang, lain pendapat*

    Tak nak pergi sekolah, boleh tak?

    |

    Pejam celik, pejam celik dah nak buka sekolah pun. Rasanya tak puas lagi nak bercuti. Start je sekolah nanti, aku dah kena prepare tuk praktikal plak. Oh no. Tak nak!!! T_______T

    Tak tahu kenapa aku rasa takut semacam je. Rasa macam nak belajar je lagi. Tak nak pergi praktikal. haha.
    Nedy, bila nak mature nie? 
    Kalau tak pergi praktikal, boleh mature juga kan?
    haha

    Bila fikirkan praktikal, terus mood holiday mati.

    Macam-macam ada dalam kotak fikiran aku nie.
    Boleh ke aku nak mengajar students nanti?
    Terkeluar tak bahasa omputih dari mulut aku nie?
    Kalau tak keluar, aku hentam melayu pun takpe kot. haha.
    Boleh ke aku bawa diri kat sekolah tu nanti? Aduhh. Kusut kepala nie. huhu.

    Aku rasa zaman study la paling best.
    Even banyak assignment pun tapi takde la sampai cuak macam nie.
    Kalah cuak masa presentation dalam class. haha. Scary betol.
    Bukannya senang nak menjadi seorang guru zaman sekarang nie.
    Students sekarang bukannya macam students zaman dulu lagi.

     Takuuutttttt!!!

    Photobucket

    Nak prepare apa nie? Bantulah saya.

    Cupcakes

    |

    Terasa macam nak makan cupcakes la plak. Macam mana agaknya rasa dia ek. haha. Pengakuan ikhlas, I tak pernah makan pun cupcakes nie. Nampak macam comel je. Mesti sedap. Nyum nyum.



    Ada nama I kat dalam pic nie. Comel-comel.
    Photobucket

    Kat mana I boleh dapatkan cupcakes comel macam nie ek?
    Kalau boleh dekat dengan area Selayang Baru.